Megsülünk és megsütünk

Kezd nagyon meleg lenni. Már kaptam jótanácsot a tanítványaimtól, hogy a következő hónapokban mit egyek-igyak (mugichát (hideg árpa tea), zarusobát (hideg tészta) és természetesen fagylaltot). Ilyen jó időben azonban feltétlenül kell a szabadban sütögetni is, ezért boldog-boldogtalan kivonul barbequezni a kertjébe. Vagy ha az nincs/ egyszerre 70 embert (az építészkar jelentős hányadát) kell megetetni, és a parkok amúgyis tűzveszélyesek, akkor jönnek képbe az alternatív helyszínek. Mint például a Sumida folyó partja Futako-shinchi állomásnál, ahol hivatalos BBQ hely működik. Eső esetén a híd alatt lehet tevékenykedni, amelyen vonat, teherautó és betonkeverő egyforma gyakran közlekedik.  A parti kavicsok pedig a kék ponyván keresztül is kényelmetlenek.



3 megjegyzés:

  1. hihi:) ez ám a találékonyság. Mit BBQ-ztatok? Egyedül a kukoricát ismertem fel:)

    VálaszTörlés
  2. Meg mondom oszinten, hogy a cseresznyek alatti dolog jobban tetszett. Nem baj?!

    VálaszTörlés
  3. Nem, ez szerintem is inkább különös, mint kellemes.
    Volt gomba, husi, sült vegyes zöldség, és csigabiga meg kagyló is:D ezek látszanak a képen is.

    VálaszTörlés