A korbban már emlegetett hómsztéj egy újabb kalandja következik. Ez az ennivaló gyanítom egész Japánban ismert, és leginkább a gyerekek szórakoztatására találták ki, nade azért 4 lelkes gaijin leányzót (és a minket adjusztáló 5-6 fős segédszemélyzetet) is lekötött egy darabig. A nagashi soumen valami olyasmit jelenthet, hogy lefolyó tészta, ugyanez a kanjija a wc lehúzó gombnak is.... A soument mindenki ismeri, a legvékonyabb fehér tészta fajta, nyáron különösen szeretjük, naná hogy hidegen. A dolog pikantériája a képeken látszik. A tésztát ugyanis menet közben kell elkapni, a bambuszból lévő bödönkében a szójaszószos lötyiben megmártva megenni. Gyömbér, wasabi, tempura stb ízlés szerint. Profibbak maguk engedik el a tésztát az egyik végén és futnak a másik végére, hogy mégidőben elkapják.
Naszóval a bambuszból sebtiben ácsolt tésztapálya:
Hogy nehogy éhezzünk, az egyéb ennivalók:
A bambusz bödön (mindannyiunk hazavitte):
Indul a móka.
Jön a tészta és megy is.
Vár és fényképezkedik:
Pálcikával értenyúl.
A lustábbja csak elsétál a végére, ahol lecsordogál a sok el nem kapott tészta.
Hát ez vicces lehet :))) És a maketteddel akkor neked semmi dolgod nem volt?
VálaszTörlésÉn koordináltam és menedzseltem, meg kinyomtattam a rajzokat, ami alapján megépítették:D
VálaszTörlés