Nagashi soumen (流しそうめん)

A korbban már emlegetett hómsztéj egy újabb kalandja következik. Ez az ennivaló gyanítom egész Japánban ismert, és leginkább a gyerekek szórakoztatására találták ki, nade azért 4 lelkes gaijin leányzót (és a minket adjusztáló 5-6 fős segédszemélyzetet) is lekötött egy darabig. A nagashi soumen valami olyasmit jelenthet, hogy lefolyó tészta, ugyanez a kanjija a wc lehúzó gombnak is.... A soument mindenki ismeri, a legvékonyabb fehér tészta fajta, nyáron különösen szeretjük, naná hogy hidegen. A dolog pikantériája a képeken látszik. A tésztát ugyanis menet közben kell elkapni, a bambuszból lévő bödönkében a szójaszószos lötyiben megmártva megenni. Gyömbér, wasabi, tempura stb ízlés szerint. Profibbak maguk engedik el a tésztát az egyik végén és futnak a másik végére, hogy mégidőben elkapják.

Naszóval a bambuszból sebtiben ácsolt tésztapálya:


Hogy nehogy éhezzünk, az egyéb ennivalók:


A bambusz bödön (mindannyiunk hazavitte):


Indul a móka.




Jön a tészta és megy is.



Vár és fényképezkedik:


Pálcikával értenyúl.


És eszik.



A lustábbja csak elsétál a végére, ahol lecsordogál a sok el nem kapott tészta.


2 megjegyzés:

  1. Hát ez vicces lehet :))) És a maketteddel akkor neked semmi dolgod nem volt?

    VálaszTörlés
  2. Én koordináltam és menedzseltem, meg kinyomtattam a rajzokat, ami alapján megépítették:D

    VálaszTörlés